Motor Trip naar Kallikratis

Een andere trip met de auto of motorhuis den haag naar het zuiden gaat via Kallikratis. U rijdt dan vanaf de National Road in de richting van Episkopi en vervolgt de weg naar Argiroupoli/Lappa. Hier kunt u op het dorpsplein uw auto parkeren en een van de belangrijkste plaatsen uit de Kretenzer geschiedenis bezoeken. Ook het museum met gebruiksvoorwerpen uit de Venetiaanse tijd is een bezoek zeker waard.

U vervolgt uw weg naar Miriokefala, waar u een mooi uitzicht heeft op Asi Gonia, aan de andere kant van het dal. U komt uit op een driesprong
en volgt de weg naar links. Al stijgend komt u uit bij het dorpje Kallikratis, op een hoogte van 1000 meter. Bij de volgende driesprong slaat u linksaf in de richting van Frangokastello.
Een bijzondere rustplaats is de winkel “Wild Herbs of Crete” van Babis en Janina aan de rechterkant van de weg. Hier vindt u alle bekende kruiden van Kreta. Ook voor een drankje of een hapje bent u hier welkom.

Hierna rijdt u verder en via een nieuw aangelegde weg gaat het weer bergafwaarts naar het zuiden, naar Frangokastello. Hier kunt u het fort bezoeken of even heerlijk zwemmen aan het zandstrand.
U rijdt verder in de richting van Chora Sfakion, waar u aan het water kunt genieten van drankje of een lunch.
U vervolgt de route in de richting van Anopoli, waar u op zo’n 600 meter hoogte een schitterend uitzicht heeft op de Libische zee en misschien wel het eiland Gavdos kunt zien.
Vanaf het dorpsplein rijdt u verder in de richting van Aradena, waar u via de Baileybrug over de Aradenakloof rijdt en het verlaten dorp kunt bezoeken.

Op de terugweg naar Anopoli kunt u nog een stop maken bij het Agia Katherina kerkje, met een spectaculair uitzicht op het dorp Loutro.

U neemt dan op het dorpsplein de eerste weg rechts en volgt deze bergopwaarts via een nieuwe asfaltweg. Aan het eind van de weg is een parkeerplaats en te voet loopt u verder over een stenen pad naar het kerkje.

Via Chora Sfakion rijdt u weer terug naar het noorden. U volgt de weg bergopwaarts naar Imbros en ziet ook de Imbroskloof rechts van de weg.
Al snel komt u uit bij de vruchtbare Askifou vlakte en rijdt u verder naar Vrisses via de Krapi hoogvlakte, met een historisch monument dat 4 belangrijke opstanden tegen de Turken herdenkt.
Bij Vrisses kunt u via de National Road of langs de secundaire weg weer terugrijden naar uw verblijfplaats.