Bezoek de mooiste gebieden met Allcamps

mooiste gebieden met Allcamps

(foto: Flickr)

Je kunt natuurlijk op vakantie gaan naar een ver, tropisch oord. Maar wist je dat er binnen ons eigen land ook genoeg te doen is? Nederland heeft genoeg te bieden als je maar weet waar je moet zoeken. Een voordeel hiervan is dat je niet ver zult hoeven reizen. Nederland is immers maar klein. Maar war voor vakanties heeft Nederland precies te bieden? Waar moet je aan denken als je op zoek bent naar vakanties binnen Nederland? Wij willen je graag

Fietsvakanties
Nederland is een fietsland bij uitstek. In geen enkel land wordt zo vaak de fiets gepakt zoals hier. Buitenlanders kijken vaak met verbazing naar de horde fietsers die hier af en toe voorbij komen. We hebben dan ook geweldige fietspaden en zelfs hele fietsroutes die aangelegd zijn enkel en alleen om het fietsers makkelijker te maken. Zoek een hotel of B&B ergens in een leuke regio en boek een kamer voor een dag of 3. Koop vervolgens een fietskaart en zet door middel van knooppunten een aantal leuke routes uit. Mocht je geen vertouwen in je eigen planning hebben kun je ook een boekje aanschaffen waarin al verschillende fietsroutes in staan beschreven. Ook kun je alvast een paar leuke plekken opzoeken om onderweg te lunchen of picknicken. Zo kun je een fijne vakantie hebben zonder ver weg te gaan of veel geld kwijt te zijn. En het is nog eens sportief en gezond ook,

Campings
Je hoeft niet per se in een tent te slapen als je graag op een camping verblijft. Het mag natuurlijk, als dit is wat je leuk vindt. Maar vakantiebedrijven zoals Allcamps bieden ook stacaravans, lodgetenten en zelfs luxe bungalows aan. Of je kan gaan glampen, een nieuwe trend waarin je je staplaats zo comfortabel mogelijk maakt en van alle gemakken voorzien bent. In alle gevallen kun je uiteraard gebruik maken van het zwembad, restaurant en andere faciliteiten aangeboden door de camping. Je kunt het allemaal zo luxe maken als je zelf wilt.

Strandvakantie
Badplaatsen zoals Scheveningen, Noordwijk en Katwijk worden ieder jaar overstroomd door de vele toeristen die graag het stand opzoeken. Als het mooi weer is, is het ook aan de Nederlandse standen goed toeven. De stranden mogen dan niet zo wit zijn en de zee niet zo blauw als je de idyllische oorden die je in de meeste reisbrochures ziet, maar daarentegen heb je wel het gemak van eigen land waarin mensen je eigen taal spreken en voedsel verkocht wordt dat je al goed kent.

Natuur
Natuurlijk kun je ook de rust en natuur opzoeken. In het oosten van het land liggen vele mooie natuurgebieden. Een weekje in Drenthe, Groningen of Friesland kan zowel mooi als rustgevend zijn. Geniet er van de bomen, bossen en heuvels die daar gelegen zijn. Hst is een ideale plek voor wandelvakanties, paardrijvakanties en fietsvakanties. Wie weet zie je nog wel wat vogels, herten en andere bosdieren. Vooral als je ’s morgens al vroeg op pad gaat heb je kans om tegen wat bosdieren aan te lopen.

Hopelijk hebben we je kunnen voorzien van wat vakantie-ideeën in eigen land. Zoals je ziet hoeft het helemaal niet zo duur, ver weg of ingewikkeld te zijn. Ook met simpele opties kun je een fijne vakantie of weekend weg hebben.